Rybářský rozcestník

Bezuzlové vázání háčku s očkem s návazcem na boilies

Háček s očkem a s návazcem na boilies (pelety) určený pro lov větších kaprovitých ryb metodou na položenou, tedy tzv. „na těžko“.

Ustřihneme návazec v požadované délce, nezapomeneme na to, že se nám o něco zkrátí po navázání smyčky na uchycení zarážky, také samotné navázání vezme kousek … na jednom konci vytvoříme obyčejnou smyčku, druhý protáhneme zezadu očkem háčku …

… podle toho, jak velký chceme mít návazec na uchycení boilies (pelet) nastavíme vzdálenost mezi koncem smyčky a obloučkem háčku, pak návazec obtočíme 6 až 8x kolem háčku, postupujeme od oka háčku k jeho oblouku …

… provlečeme konec návazce očkem, opět zezadu, důkladně utáhneme …

… na konci návazce uděláme smyčku, nejlépe ještě s pojistným uzlem, navlečeme boilie. zajistíme zarážkou a můžeme nahodit.

TIP: Ideální je na smyčku přívěsu ihned navléci boilie, před samotným uvázáním přívěsu na háček, pak dokážeme naprosto přesně určit spávnou délku přívěsu, návazec lze totiž uvázat i s koulí či s koulemi umístěnými na přívěsu.

Video návod:

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….