Rybářský rozcestník

Steak z tuňáka II.

Maso tuňáka je krásně červené, připomínající hovězí maso. Lze z něj například připravit chutný steak. Ale pozor! Uvnitř musí zůstat maso pěkně červené, růžové, proto na grilu nebo pánvi vyžaduje jen krátkou tepelnou úpravu.

2 náročnost
10 minut
+ 1 hodina odpočinutí  
steaksteak
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks silnější plátky z tuňáka (150-200 g)
  • 1 lžíce drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • chilli vlákna
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • Příprava

    1. Plátky tuňáka posypeme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou, necháme alespoň 1 hodinu odpočinout
    2. Maso osušíme, vložíme na dobře roztopený gril, s každé strany grilujeme 2 minuty (při úpravě na pánvi vložíme filety na rozpálený olej, přitiskneme vidličkou, opékáme z každé strany 1 minutu)
    3. Steaky na talíři posypeme drceným barevným pepřem, ozdobíme chilli vlákny, podáváme například s pečenými brambory a grilovaným chřestem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….