Rybářský rozcestník

Rizoto ze sumce II.

Rybí rizoto je skvělé, lze ho připravit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Vyzkoušeli jsme maso sladkovodního sumce. Bylo skvělé!

2 náročnost
40 minut
rizoto
  • 600-700 g masa ze sumce
  • 350 g vařené rýže
  • 50 g parmazánu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks barevná (červená) masitá paprika
  • sladká mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • petrželka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku, kůstek, nakrájíme na kostky, osolíme, necháme chvíli odležet
    2. Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou opečeme do zlatova ze všech stran
    3. Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo, do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku, opečeme do zlatova, pak přidáme uvařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem
    4. Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa, opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo
    5. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    V bodě tři můžeme také přidat zmrazené kousky zeleniny, jako směs hrášku, kukuřice, mrkve …. rizoto bude barevnější a získá další chuťový rozměr!

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….