Rybářský rozcestník

Z činnosti MO Opočno – slov části Zlatého potoka

Práci mají rybáři po celý rok. Občas je to samá administrace, jindy činnost kolem vody. Někdy však musí rybáři i do vody! Ano, typickým příkladem je výlov ryb, kdy se to bez rybářů ve vodě neobejde. A nemusí vždy jít jen o komerční slov. Například ve Východních Čechách na Zlatém potoku (revír Zlatý potok 1 – č. 451 086) – tzv. „u panelů“, se nedávno musel slovit úsek potoka z důvodu bagrování usazených sedimentů v korytu.

slov-panelyx3slov-panely7slov-panely5slov-panely6slov-panely4

Voda byla ledová a to i přesto, že zrovna ten den počasí přálo, nefoukalo, svítilo slunce a bylo nad nulou, což je v únoru vlastně skvělé počasí. Po domluvě mezi všemi zúčastněnými subjekty, tedy Bohemilk, Povodí Labe a MO ČRS z.s. Opočno byl stanoven termín 12.2.2018, kdy Povodí Labe snížilo rybářům hladinu potoka a tak kluci z Opočna šli dotčený úsek slovit. Jak to probíhalo ukazuje video a také pár fotografií.

Bylo sloveno:

  • 18 ks okouna říčního
  • 13 ks jelce tlouště
  • 10 ks štiky obecné
  • 33 ks úhoře říčního
  • 54 ks tzv. bílé ryby (převážně plotice obecná)
  • 2 ks lína obecného
  • 1 ks pstruha duhového

Ryb bylo v úseku více, ale pro obtížnost úseku, některé utekly. Veškeré odlovené ryby byly vysazeny na část revíru výše (pod hřištěm/ klubovnou) tak, aby nebyly těžbou ohroženy.

Nakládání slovených ryb ….

Slovo závěrem

Kdo si myslí, že být rybářem je jen sedět u vody a koukat na hladinu čekaje na záběr, strašně se mýlí! Rybáři nejen na revírech chytají, ale také se o ně starají a tak občas musí i do ledové vody, když to jinak nejde. Mělo by se více psát o nás rybářích! 🙂 Nemyslíte?

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.