Základní recept na smažené porce ryby připravené z filetů z kapra.
2 náročnost
50 minut
Smažené filety z kapra
1 ks kapra
mletý černý pepř
sůl
olej na smažení
Na obalení:
300 g strouhanky
200 g hladké mouky
1-2 ks vejce
sůl
Příprava
Z vykuchaného a očištěného kapra odřízneme podél páteře filety, nejlépe filetovací nůž vedeme těsně podél žeberních kostí
Filety opláchneme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 3 až 5 cm silné proužky
Připravené porce obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejprve v mouce, pak v mírně osolených vejcích a nakonec ve ve strouhance
Smažíme je v rozpáleném oleji pěkně dozlatova.
Doporučení
Žaberní kosti můžeme ponechat a pomocí kleští na porcování kuřat jen kapra přepůlit, a odstranit hřbetní ploutev. Podél kostí šikmo nařežeme jednotlivé porce a pak dále postupujeme podle receptu. Výhoda této úpravy je, že filety drží na kosti a nerozpadají se!
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….