Rybářský rozcestník

Smažené filety z kapra

Základní recept na smažené porce ryby připravené z filetů z kapra.

2 náročnost
50 minut
Smažené filety z kapra
  • 1 ks kapra
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Na obalení:
  • 300 g strouhanky
  • 200 g hladké mouky
  • 1-2 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Z vykuchaného a očištěného kapra odřízneme podél páteře filety, nejlépe filetovací nůž vedeme těsně podél žeberních kostí
    2. Filety opláchneme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 3 až 5 cm silné proužky
    3. Připravené porce obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejprve v mouce, pak v mírně osolených vejcích a nakonec ve ve strouhance
    4. Smažíme je v rozpáleném oleji pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Žaberní kosti můžeme ponechat a pomocí kleští na porcování kuřat jen kapra přepůlit, a odstranit hřbetní ploutev. Podél kostí šikmo nařežeme jednotlivé porce a pak dále postupujeme podle receptu. Výhoda této úpravy je, že filety drží na kosti a nerozpadají se!

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….