Rybářský rozcestník

Sumcová sestava při chytání pomocí trhací šňůry bez kačenky (splávku)

Sumcová sestava při chytání tzv. „na trhačku“, kdy trhací šňůra je uvázaná buď k bójce zavezené lodí, nebo k přírodní kotvě, například k větvy stromu. Obrázek ukazuje sestavy pro chytání bez kačeny.

Dva pruty navázané tzv. "na trhačku" bez splávku
  1. kmenová šňůra (50 g až 100 g)
  2. trhací vlasce (18 g až 25 g)
  3. pokračování kmenového vlasce, trhací šňůra se zavazuje pomocí očka vytvořeného na kmenovém vlasci (nad rybu lze ještě přidat olůvko, aby se rybka držela ve vodním sloupci a neplavala k hladině)

Poznámka: To, že na chytání sumců je potřeba kvalitní prut určený na chytání velkých ryb (500 g – 1000 g) a kvalitní naviják téže kategorie, to je asi všem jasné! 🙂

Příklady vhodného nastražení ryby:

Nastražení živé ryby na sumce pomocí tří trojháčků – navázání pod kačenu (splávek) za hřbet

Nastražení živé ryby na sumce nebo štiku pomocí dvou trojháčků – navázání pod kačenu (splávek) za hřbet – jeden háček na volno

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….