Rybářský rozcestník

Průběžná montáž s vodící trubičkou na chytání na položenou

Jednoduchá montáž s volnou trubičkou proti zamotání, olůvkem a háčkem s návazcem na boilies.

Boilies - chytání na položenou pomocí průběžné trubičky s olůvkem

Tato montáž lze navázat přímo na kmenový vlasec, nebo ji navázat jako montáž s karabinkou na uchycení na kmenový vlasec. Stejně tak háček se smyčkou na boilies lze navázat pomocí obratlíku na kmenový vlasec, tzv. na tvrdo, nebo si můžete místo obratlíku navázat karabinku s obratlíkem a do této pak zapnout návazec s uvázaným háčkem. Tato varianta pak umožňuje akčně měnit velikost háčku podle potřeby.

Stručný popis uvázání montáže:

Na kmenový vlasec navlékneme bužírku „hokejku“ s obratlíkem a karabinkou na uvázání zátěže. Pokračujeme navléknutím stoperu, a obratlíku (stoper, tedy gumovou kuličku nebo korálek můžete vynechat, slouží ale k tomu, aby se bužírka hokejky neničila), uvážeme obratlík s návazcem s háčkem, nebo můžeme uvázat obratlík s karabinkou, čímž si ulehčíte výměnu návazce s háčkem.

Nakonec přidáme návazec s háčkem, buď jej uvážeme do obratlíku, nebo zapneme pomocí karabinky. Budete-li chtít chytat s nástrahami pod háčkem, tedy na boilies nebo pelety, nezapomeňte jako návazec použít háček s návazcem a zajišťovacím očkem určený právě na nástrahy pod háček zajištěné zarážkami. Detailní navázání háčku s návazcem na pelety nebo boilies najdete zde: Bezuzlové vázání háčku s očkem s návazcem na boilies

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….