Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se k rybám, masu, pečeným bramborům. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd. My vyzkoušeli tuto variantu a to k opečenému lososu.
2 náročnost
40 minut
+ doba odležení
Losos s omáčkou mojo rojo
Rozpis na 4 porce:
600 g lososa
100 g černých oliv
4 ks listy ledového salátu
citronová šťáva
nať jarní cibulky
olivový olej
sůl
Na omáčku mojo rojo:
3 ks stroužky utřeného česneku
1 ks nakrájená červená paprika
1 ks chilli paprička
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
drcený kmín
pepř
sůl
Příprava
Z lososa odstraníme kůži, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme hodinu odležet
Kostky lososa osušíme, opečeme na olivovém oleji ze všech stran do měkka
V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku, s olivovým olejem, vinným octem, česnekem, chilli papričkou
Omáčku nalijeme do misky, ochutíme solí drceným kmínem, pepřem
Na talíře rozložíme listy ledového salátu, položíme kostky opečeného lososa, pokapeme omáčkou, přidáme černé olivy, posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme třeba s restovanou zeleninou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….