Rybářský rozcestník

Sumec v kysaném zelí

Vynikající úprava sumce podle receptu z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, je to moc dobré!

2 náročnost
45 minut
Sumec v kysaném zelí - detail
Sumec
  • 1 kg masa ze sumce
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 2 dl červené vína
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • nové koření
  • bobkový list
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

     

    1. Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, tuk, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme
    2. Mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, opečeme na rozehřátém sádle do zlatova ze všech stran, opečené kostky pak odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme cibuli, necháme zesklovatět
    4. Zelí vymačkáme, překrájíme na menší kusy, přidáme k cibuli, podlijeme vínem, ochutíme, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, dusíme pod pokličkou, až je zelí měkké
    5. Sundáme pokličku, odstraníme koření, necháme část šťávy vydusit
    6. Zelí přendáme do pekáče, vložíme kostky opečeného masa, opatrně promícháme se zelím, zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby, 15 minut necháme zapéct.

     

    Doporučení

    Hotový pokrm podáváme bejlépe s maďarskými těstovinami, tzv. tarhoňou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….