Rybářský rozcestník

Úhoř na másle

Vykuchaný, kůže zbavený úhoř rozkrájený na 4-5 cm dlouhé špalíčky, ty okořeněné bylinkovou solí, obalené v mouce, pak pozvolna opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Úhoř na másle
ÚhořŠpalíčkyÚhoř
  • Rozpis na 2 porce:
  • 400 g vykuchaného, kůže zbaveného úhoře
  • 1 lžíce bylinkové soli
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • hladká mouka na obalení
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchovaného, kůže zbaveného úhoře opláchneme pod studenou takoucí vodou, okapané rozkrájíme na 4 až 5 cm dlouhé kousky
    2. Okořeníme bylinkovou solí, obalíme v hladké mouce, pozvolna opékáme na rozpuštěném másle na pánvičce, nejlépe pod pokličkou, asi 15 minut
    3. Měkké opečené kousky úhoře vytáhneme z pánve a nejlépe ihned servírujeme.

    Doporučení

    Do mouky můžeme přimíchat červenou mletou pariku a černý pepř … Jako další příloha se hodí například tatarská omáčka.

    Poznámka

    Podáváme s různě upravenými brambory nebo čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.