V mouce obalené porce kapra, zprudka opečené na másle, servírované spolu se zeleninou podušenou ve výpeku po rybě.
2 náročnost
20 minut
Kapr se zeleninovou směsí
1 kg naporcovaného kapra
1 dl bílého vína
2 ks větší rajčata
1 ks červená masitá paprika
1 ks zelená paprika
1 ks pórek
hladká mouka
chilli omáčka
worchestr
máslo
pepř
sůl
petrželka a citron na ozdobu
Příprava
Porce kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, opečeme zprudka, z obou stran, pěkně dozlatova, odložíme na teplé místo
Do šťávy po opékání ryby přidáme nakrájené papriky, pórek, oloupaná rajčata, směs zeleniny podlijeme bílým vínem, ochutíme pár kapkami worchestru, chilli omáčky, osolíme a chvíli dusíme do měkka
Na talíři porce ryby ozdobíme kouskem citronu, petrželkou, směs zeleniny dáme vedle ryby, podáváme například s pečenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….