Rybářský rozcestník

Mouční červi

Larvy brouka potemníka moučného (Tenebrio molitor) tzv. mouční červi, se dají běžně koupit v prodejnách chovatelských potřeb. Jejich potravní spektrum se skládá z rostlinných a živočišných zbytků, dají se zařadit mezi všežravce. Všechny tři druhy potemníků si také můžeme poměrně jednoduše chovat doma. Larvy se těsně před zakuklením velikostí pohybují kolem 1,5 cm u potemníka buffalo, 2,5 cm u potemníka moučného a 4,5 cm u potemníka brazilského. Jako nástraha moc nefungují, ale skvělí jsou do zakrmovacích směsí.

Mouční červi
Mouční

Tyto larvy obsahují poměrně velké množství tuku, ale svou výživnou hodnotou jsou v současnosti vyhledávány chovateli jako krmný hmyz, který se dá snadno chovat v domácích podmínkách nebo dlouhodobě po koupi uchovat naživu. Pro rybáře se pak hodí především jako návnada, tedy něco živého do krmných směsí. Na háček se sice dají napíchnout, ale ryby je zase tak moc nemusí. Ovšem v zakrmovacích směsích jejich pohyb ryby dráždí a proto se také často využívají právě na zakrmení lovného místa.

Jak chovat larvy potemníka? Vše se dozvíte zde: Chov moučných červů

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….