Můžeme chytat na čerstvý rohlík, nijak neupravený, ale stejně tak na rohlík napařený nad párou a pak lisovaný. Nebo ho můžeme přimýchat do zarkmovacích směsí.
Rohlíl, ale i jiné pečivo, je skvělý pro lov z hladiny. Ovšem v prstech uhnětené kuličky rohlíku také fungují skvěle při jemném chytání, například na plavanou či feeder. Další možností je chytat na kousek rohlíku, který před nastražením lehce zkousneme mezi zuby. Pokud chceme sousto ještě víc vylepšit, můžeme rohlík namočit do nějakého dipu nebo do sirupu.
Lisovaný rohlík, kdo by ho neznal! Je to klasika českých rybářů již více jak 150 let! A stále funguje, hlavně na menší kaprovité ryby. Jde o rohlík napařený nad párou, zatížený, druhý den rozkrájený na malé kostičky, případně pomocí rybářských kleští vykrájený na jednotlivé rohlíkové peletky.