Rybářský rozcestník

Kapr v aspiku III.

Recept ze studené kuchyně. Skvělý předkrm, nebo lehká večeře servírovaná spolu s pečivem.

2 náročnost
50 minut
+ doba tuhnutí aspiku  
Kapr v aspiku III.
Kapr
  • 400 g masa z kapra
  • 100 g žampionů
  • 1 l vody
  • 3 dl rybího vývaru (získáme při vaření ryby)
  • 2 lžíce octa
  • 2 sáčky želatiny
  • 2 ks kyselé okurky
  • 2 ks vejce
  • 1 ks červené papriky
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Naporcovaného kapra uvaříme v 1 l vody společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, ochutíme octem a solí, vaříme 20 minut, na mírném plameni
    2. |Slijeme, přecedíme, přes plátýnko, část vývaru odložíme stranou, maso zbavíme kůží, odstraníme kosti a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm
    3. Uvaříme vejce a žampiony, vejce nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky
    4. Do misek vkládáme střídavě kostky rybího masa, plátky žampionů, papriky, kostky vajec a kyselé okurky
    5. V rybím vývaru rozpustíme želatinu, necháme zchladnout a zalijeme směs v miskách, necháme ztuhnout
    6. Hotový aspik dostaneme snadno ven když ponoříme misku na chvíli do hrnce s vařící vodou, potom vyklopíme na talíře, ozdobíme třeba rajčaty a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.