Recept ze studené kuchyně. Skvělý předkrm, nebo lehká večeře servírovaná spolu s pečivem.
2 náročnost
50 minut
+ doba tuhnutí aspiku
Kapr v aspiku III.
400 g masa z kapra
100 g žampionů
1 l vody
3 dl rybího vývaru (získáme při vaření ryby)
2 lžíce octa
2 sáčky želatiny
2 ks kyselé okurky
2 ks vejce
1 ks červené papriky
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
Příprava
Naporcovaného kapra uvaříme v 1 l vody společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, ochutíme octem a solí, vaříme 20 minut, na mírném plameni
|Slijeme, přecedíme, přes plátýnko, část vývaru odložíme stranou, maso zbavíme kůží, odstraníme kosti a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm
Uvaříme vejce a žampiony, vejce nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky
Do misek vkládáme střídavě kostky rybího masa, plátky žampionů, papriky, kostky vajec a kyselé okurky
V rybím vývaru rozpustíme želatinu, necháme zchladnout a zalijeme směs v miskách, necháme ztuhnout
Hotový aspik dostaneme snadno ven když ponoříme misku na chvíli do hrnce s vařící vodou, potom vyklopíme na talíře, ozdobíme třeba rajčaty a podáváme s pečivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.