Rybářský rozcestník

Kapr v kysaném zelí

Orestované podkovy kapra obalené v mouce ochucené červenou mletou paprikou, zapečené v troubě spolu s podušeným zelím ochuceným kořením a cukrem, přelité smetanou.

2 náročnost
30 minut
Kapr v kysaném zelí
Kapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy kapra
  • 1 ks cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 dl sladké smetany
  • červená mletá paprika
  • hladká mouka
  • kmín
  • cukr
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby osolíme ze všech stran, obalíme v hladké mouce promíchané s červenou paprikou
    2. Podkovy opečeme z obou stran do zlatova, odložíme stranou
    3. Ve výpeku po rybách zpěníme cibuli, přidáme kysané zelí, ochutíme, cukrem, kmínem, vše podusíme doměkka
    4. Opečené porce kapra narovnáme do zapékací misky, poklademe dušeným zelím a přelijeme smetanou, necháme 10 minut zapéct v troubě vyhřáté na 200 °C.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….