Orestované podkovy kapra obalené v mouce ochucené červenou mletou paprikou, zapečené v troubě spolu s podušeným zelím ochuceným kořením a cukrem, přelité smetanou.
2 náročnost
30 minut
Kapr v kysaném zelí
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy kapra
1 ks cibule
200 g kysaného zelí
2 dl sladké smetany
červená mletá paprika
hladká mouka
kmín
cukr
pepř
olej
sůl
Příprava
Porce ryby osolíme ze všech stran, obalíme v hladké mouce promíchané s červenou paprikou
Podkovy opečeme z obou stran do zlatova, odložíme stranou
Ve výpeku po rybách zpěníme cibuli, přidáme kysané zelí, ochutíme, cukrem, kmínem, vše podusíme doměkka
Opečené porce kapra narovnáme do zapékací misky, poklademe dušeným zelím a přelijeme smetanou, necháme 10 minut zapéct v troubě vyhřáté na 200 °C.
Doporučení
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Skvělá sladká složka do směsí určených při chytání ve vodním sloupci. Perníkové drobení po dopadu na dno pozvolna vzlíná a stoupá sloupcem vody až k hladině. Perník se dá také koupit, již připravený na strouhání, ale domácí je domácí! 🙂
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….