Rybářský rozcestník

Uzený losos

Filety z lososa uzené studeným kouřem.

3 náročnost
20 minut
+ 10 hodin naložení a několik dní uzení  
  • 1 ks lososa
  • trochu cukru
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve lososa naporcujeme na filety, takže vzniknou dvě poloviny bez kostí
    2. Pak maso nasolíme mírně posypeme cukrem a zatížené necháme nejméně 10 a více hodin odležet
    3. Při uzení zastudena, které trvá několik dní, nesmí teplota překročit 30 °C (Pozor však na vysoké venkovní teploty, jestliže je udírna postavena na slunci.)

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….