Jednotlivé osolené porce kapra obalené v mouce, zprudka opečené na oleji, pak zapečené v troubě posypané mletou červenou paprikou, cibulí a žampióny, mírně podlité rybím vývarem a přelité smetanou.
2 náročnost
30 minut
Zapečený kapr se žampiony
1 kg naporcovaného kapra
200 g zakysané smetany
200 g žampionů
2 ks červené cibule
mletá červená paprika
rybí vývar na podlití
hladká mouka
kmín
olej
sůl
Příprava
Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na oleji do zlatova
Opečené kousky ryby vložíme do pekáče nebo zapékací mísy, posypeme červenou paprikou, kolečky cibule, plátky žampionů, podlijeme trochou rybího vývaru, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C
Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, přelijeme rybu a necháme 15 minut v troubě zapéct
Na talíři porce kapra přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou, podáváme například s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Sušené maso je oblíbená pochoutka při posezení s přáteli. Je to také výborný zdroj energie na cesty. Má výhodu, je lehké a nezkazí se ani za horkého počasí, či když je jinak nevhodně uložené. Receptů je mnoho, tady máte jeden ověřený, z vepřového masa.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….