Rybářský rozcestník

Grilovaný losos s limetkovým máslem

Grilovaný losos, posypaný limetkovou kůrou, servírovaný s plátkem limetkového másla.

2 náročnost
25 minut
+ chlazení  
  • Pro 6 osob:
  • 6 ks filetů z lososa s kůží
  • 2 lžíce nasekané limetkové kůry
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na limetkové máslo:
  • 125 g změklého másla
  • 125 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 ks velkého stroužku česneku
  • Příprava

    1. Nejdříve si uděláme limetkové máslo; oloupaný stroužek česneku utřeme s limetkovou šťávou, solí, mletým pepřem co nejvíce dohladka, pak směs postupně vešleháme ke změklému máslu, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu ztuhnout
    2. Omyté filety osušíme, důkladně ze všech stran osolíme, opepříme a lehce potřeme olivovým olejem
    3. Pak je z každé strany 4 minuty grilujeme, posypeme na jemno nasekanou limetkovou kůrou, podáváme s plátkem limetkového másla a vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.