Rybářský rozcestník

Sumec na grilu se zeleninou

Maso ze sumce je samo o sobě velmi tučné, nejlepší je vyuzené. Mladší kusy lze však s úspěchem i smažit v trojobalu nebo třeba grilovat …

2 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
Sumec na grilu se zeleninou
  • 1 kg mladšího sumce
  • 1 ks větší červené papriky
  • 1 ks cukety
  • 1-3 ks stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso stáhneme z kůže a nakrájíme filátka, která vykostíme a odstraníme z nich podkožní tuk
    2. Připravené rybí filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme hodinu odležet
    3. Na grilu opékáme na každé straně kolem 10 minut (rybu nemusíme ani potírat olejem), ogrilované porce posypeme hustě opečenou paprikou, cuketou, cibulí a česnekem, podáváme s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….