Rybářský rozcestník

Podoustev na špízu se žampióny

Špízy připravené z masa podouství, žampiónů a anglické slaniny, grilované na roštu nebo opečené v rozpáleném oleji.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 600 g masa z podoustve říční
  • 60 g anglické slaniny
  • 60 g oleje
  • 12 ks kloboučků menších žampiónů
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavené kůže vykostíme a pak nakrájíme na větší kostky, osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, necháme asi 2 hodiny odležet
    2. Na jehly napichujeme střídavě kostky rybího masa, anglické slaniny a kloboučky žampiónů
    3. Grilujeme, za stálého potírání olejem, na venkovním roštu nebo opékáme, v dobře rozpáleném oleji, na pánvičce.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i maso z kapra.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….