Rybářský rozcestník

Plátky z lososa na žampionech

Porce lososa ugrilované v alobalu spolu s jarní cibulkou a žampiony.

1 náročnost
30 minut
  • 4 ks plátky (filety) lososa
  • 1 svazek jarních cibulek
  • 150 g žampionů
  • 80 g másla
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • alobal
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce lososa opláchneme, osušíme a pak pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, necháme asi 10 minut odpočinout
    2. Omyjeme, osušíme jarní cibulku a žampiony, nakrájíme na plátky
    3. Porce masa položíme na velké kusy alobalové fólie, potřeme je máslem a obložíme cibulkami a žampiony
    4. Jednotlivé porce zabalíme do alobalu a balíčky pevně uzavřeme
    5. Pečeme na grilu asi 8 minut z každé strany.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme bílé pečivo, nebo vařené brambory přelité máslem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….