Rybářský rozcestník

Lín na slanině a zelenině

Okořeněné, odleželé porce lína prošpikované slaninou opečené zprudka na pánvi na másle, servírované s podušenou zeleninou a houbami chvíli podušenými ve výpeku po rybě.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení okořeného masa  
Lín na slanině a zelenině
Lín
  • 600 g lína
  • 50 g červené papriky
  • 50 g žampionů
  • 50 g slaniny
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • citronová šťava
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronem a necháme 1 hodinu uležet
    2. Kůži nařízneme a do zářezů vložíme kousky slaniny
    3. Na másle rybu opečeme dozlatova, pěkně z obou stran
    4. Hotové porce lína přendáme z pánve do jiné vhodné nádoby, uchováme v teple zaklopené, do výpeku pak přidáme zbytek nakrájené slaniny, cibuli, červenou papriku, česnek, žampiony, směs chvíli podusíme a na závěr ochutíme worchestrem, pepřem a solí
    5. Opečenou rybu podáváme s bramborem a dušenou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….