Rybářský rozcestník

Steak ze žraloka

Citronovou šťávou pokapané, odležené steaky ze žraloka, obalené v mouce ochucené kořením, zprudka opečené na pánvi na másle a oleji.

2 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
Steak ze žraloka
  • Rozpis na 2 porce:
  • 350-400 g steak ze žraloka
  • 1 ks citronu
  • koření na ryby nebo oblíbené grilovací koření se solí
  • hladká mouka
  • máslo
  • (sůl)
  • olej
  • Příprava

    1. Steaky omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet tak 1/2 hodiny
    2. Maso osušíme z obou stran, obalíme v troše mouky, kterou jsme si smíchali s kořením (pokud rybí nebo grilovací koření neobsahuje sůl, maso i osolíme)
    3. Zprudka opékáme na másle na pánvi, kam jsme si přidali i trošku oleje, aby se máslo tak nepřipalovalo, opékáme z každé strany tak 5 min
    4. Podáváme například se zeleninovým salátem a bramborami.

    Poznámka

    Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….