Rybářský rozcestník

Plotice (nebo jiné bílé ryby) na másle

Bílé ryby jsou často mezi rybáři považované za podřadné. Maso cejna, plotice, perlína, karasa, podoustve atd. je však velmi chutné, nevýhodou je velké množství svalových kůstek v jejich mase. Komu kosti nevadí, ten si však může třeba právě na ploticích moc a moc pochutnat.

2 náročnost
30 minut
Plotice (nebo jiné bílé ryby) na másle
  • 200 g a více plotic (nebo jiné bílé ryby)
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • máslo
  • citrón
  • kmín
  • sůl
  • zelené listy petrželky na ozdobu
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané ryby omyjeme a naporcujeme, porce ryb osolíme a necháme chvíli odpočinout
    2. Ryby osušíme a obalíme v hladké mouce smíchané s červenou mletou paprikou
    3. Opékáme na másle, z obou stran, až je ryba propečená a má zlatou kůrčičku
    4. Na talíři hotové rybí maso ještě okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme petrželkou, podáváme s chlebem, vařeným bramborem a pod.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….