Rybářský rozcestník

Mořský vlk s rybízem

Opečená filátka z mořského vlka přelitá výpekem z vína, papriček, slaniny a rybízu.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks filátek z mořského vlka s kůží
  • 150 g plátků anglické slaniny
  • 150 g červeného rybízu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filátka z mořského vlka osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova
    2. Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme plátky slaniny, očištěné, na drobno nakrájené chilli papričky a vše zalijeme vínem
    3. Pak do pánve vrátíme opečená filátka kůží nahoru, zvýšíme teplotu a vše krátce zprudka povaříme, měkké maso opět vyjmeme a udržujeme v teple
    4. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
    5. Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.

    Doporučení

    Mořského vlka můžeme nahradit filetami z tresky.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….