Rybářský rozcestník

Pstuh (siven, lipan) na smetaně

Nejlépe na teflonové pánvi na másle opečené ryby, podušené podlité vínem a smetanou.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks vykuchaní pstruzi (siveni, lipani) o váze tak 200 - 300 g
  • 200 ml sladké smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 40 g másla
  • muškátový oříšek
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené pstruhy (lipany nebo siveny) vložíme na teflonovou pánev na rozpuštěné máslo a po obou stranách opečeme
    2. Ryby podlijeme vínem, přidáme muškátový oříšek a dusíme asi 8 minut
    3. Nakonec přidáme smetanu a citrónovou šťávu a dodusíme
    4. Na talířích ryby ozdobíme kolečky citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….