Rybářský rozcestník

Opečený amur na víně

Opečené porce amura přelité omáčkou připravenou z vína, cibule, sardelové pasty, petrželky …

2 náročnost
45 minut
  • 1,5 kg amura
  • 100 g másla
  • 100 ml sladkého vína
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžičky sardelové pasty
  • 1/2 lžičky kari koření
  • několik lžic rybího vývaru
  • citonová šťáva z 1 ks citrónu
  • nastrouhaný muškátový květ
  • mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného amura nakrájíme na porce, ty důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pak usušíme papírovou těrkou
    2. Připravené rybí maso osolíme, posypeme pepřem a nasekanou petrželkou, opečeme je na rozpáleném másle, pak mírně podlijeme vývarem a chvíli podusíme
    3. Na závěr hotového amura pokapeme citronovou šťávou
    4. Na druhé pánvi na másle osmahneme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kostičky rajčat, po chvíli přidáme trošičku sardelové pasty, nasekanou petrželku, okořeníme kari, muškátovým květem, vše zamícháme
    5. Přilijeme víno, krátce povaříme, omáčku zjemníme máslem a přelijeme šťávou na kterém jsme opékali amura
    6. Po chvíli vaření omáčku odstavíme, dle chuti osolíme a pak ji přecedíme na porce amura.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….