Rybářský rozcestník

Candát na kmíně

Opečené porce candáta nebo jiné okounovité ryby, přelité šťávou z výpeku.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g candáta nebo jiné okounovité ryby
  • 50 g sádla
  • 20 g másla
  • hladká mouka
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce candáta osolíme, okořeníme kmínem a poprášíme hladkou moukou
    2. Ryby opečeme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova
    3. Tuk z výpeku zastříkneme vodou, chvíli povaříme a zjemníme máslem
    4. Jednotlivé porce opečeného candáta na talíři přeléváme šťávou z výpeku.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….