Rybářský rozcestník

Pečení líni s česnekovým máslem

Jedna z variant přípravy línů, tentokrát orestováním.

2 náročnost
25 minut
  • 2 ks velkých línů
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks cibule
  • 100 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné líny osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, kterou dobře přitlačíme a přebytečnou oklepeme
    2. Líny zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
    3. Na části másla zpěníme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zbývající máslo a necháme je rozehřát, vmícháme jemně pokrájený kopr a usekanou petrželku a prohřejeme je
    4. Opečené líny položíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a obložíme dílky citrónu.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a hlávkový salát.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….