Rybářský rozcestník

Lín na modro

Jednoduchá tradiční staročeská úprava ryb a to povařením v kořeněném nálevu. Takto lze připravit také kapra, úhoře ale i další druhy sladkovodních ryb.

2 náročnost
40 minut
Lín na modro
  • 2 ks líni
  • 1-2 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 1,5 l vody
  • 1 dl octa
  • mletý pepř
  • máslo
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby oškrábeme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas, naporcujeme a pak důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou
    2. Do hrnce nalijeme vodu a ocet, přidáme koření a na kolečka nakrájenou cibuli, 5 minut povaříme
    3. Vložíme porce ryb a zvolna povaříme dalších 10 minut
    4. Uvařené ryby vyjmeme z nálevu a necháme okapat, pak položíme na talíř, osolíme, opepříme, poklademe kroužky cibule z nálevu a přelijeme rozpuštěným máslem
    5. Pokrm ještě posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s chlebem nebo rohlíky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….