Rybářský rozcestník

Kapr vařený v sáčku v bylinkách

Porce kapra pokapané citronovou šťávou, odležené, dochucené solí a bylinkami, uvařené zabalené v mikrotenovém sáčku ve vodě.

1 náročnost
35 minut
+ 30 minut odležení  
  • 2 ks porce kapra
  • 1 ks citrónu
  • 1-2 hrsti bylinek (petrželka, pažitka, libeček ...)
  • máslo
  • sůl
  • voda
  • mikrotenový sáček
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet
    2. Maso ze všech stran osolíme, potřeme hojně nadrobno nasekanými a promíchanými zelenými natěmi bylinek, vše vložíme do sáčku a zajistíme gumičkou
    3. Připravený sáček s rybou vložíme do vařící vody a vaříme na mírném zdroji tepla 25 minut
    4. Uvařené porce ryby vyjmeme, doplníme čerstvým máslem a podáváme například s vařenými brambory a hlávkovým salátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….