Rybářský rozcestník

Vařené plotice

Plotice, nebo jiné bílé ryby, vařené s kořenovou zeleninou, servírované s kečupovým máslem a plátky citrónu.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g plotice nebo jiné bílé ryby
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 6 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 0,5 l vody
  • ocet
  • sůl
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Na kečupové máslo:
  • 40 g másla
  • 10 g kečupu
  • alobal
  • Příprava

    1. Kolečka očištěné kořenové zeleniny, cibuli a koření zalijeme octem okyselenou vodou
    2. Vše asi 20 minut povaříme, pak do vývaru vložíme osolené porce ryby, pokud nejsou ryby úplně ponořeny, dolijeme vývar horkou vodou
    3. Plotice uvaříme doměkka
    4. Jednotlivé porce ryby vyskládáme na předehřáté talíře, poklademe je kousky kečupoého másla a obložíme plátky citrónu.

    Příprava kečupového másla:
    Změklé máslo utřeme s kečupem, pak ho vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….