Rybářský rozcestník

Candát s jemnou petrželovou omáčkou

Porce uvařené ryby servírované s omáčkou z ušlehaných žloutků a dalších ingrediencí.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce candáta
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • voda
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 4 ks vaječné žloutky
  • 1 lžíce másla
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce candáta vložíme do vařící, mírně osolené vody, přidáme nasekanou petrželku a zakápneme olejem, rybí maso uvaříme doměkka
    2. V menším hrnci, na mírném ohni, ušleháme do zhoustnutí čtyři žloutky promíchané s máslem a citrónovou šťávou
    3. Vyšlehanou omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti ji dosolíme
    4. Jednotlivé porce servírujeme přelité omáčkou.

    Doporučení

    Tento pokrm podáváme s krajíčky bílé veky.

    Poznámka

    Tento recept můžete využít i při úpravě jiných druhů ryb. Kapra, amura, parmy, lína …

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….