Vařené rybí maso servírované polité hořčicovým máslem.
1. Do mírně osolené vody dáme oloupanou rozpůlenou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, bobkový list a povaříme asi 10 minut
2. Do vývaru vložíme částečně rozmrazené porce ryby, když voda začne opět vařit, zmírníme příkon energie a zvolna vaříme do změknutí
3. Uvařené porce ryb vyjmeme nejlépe pomocí děrované lopatky a upravíme je na nahřáté talíře, přelijeme horkým hořčicovým máslem.
Příprava hořčicového másla:
Máslo rozehřejeme, nejlépe ve vodní lázni, přidáme hořčici a zvolna, za stálého míchání přivedeme téměř k varu, během zahřívání máslo podle chuti přisolíme a přisladíme. Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu.
Jako přílohu podáváme opékané brambory, salát a osminku citrónu.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.