Rybářský rozcestník

Štika s bílým máslem

Vařené kousky štiky v zeleninovém vývaru, zalité máslem.

2 náročnost
45 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porcí štiky
  • 2-3 ks feferonky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 6 dl vody
  • 4 dl bílé víno
  • bobkový list
  • petrželka
  • tymián
  • fenykl
  • sůl
  • Bílé vinné máslo:
  • 100 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • 3 ks malých cibulek
  • Příprava

    1. Sklenku bílého vína, vodu, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, sůl a koření přihřejeme k varu a vychladíme
    2. Do studeného vývaru dáme porce štiky, opět vše přihřejeme k varu a mírným varem vaříme, až porce štiky změknou
    3. Na talířích je přelijeme čerstvě připraveným bílým máslem.

    Příprava bílého másla:
    4. Velmi drobně nakrájené cibulky zalijeme vínem a dusíme, až změknou a víno se odpaří
    5. Pánvičku dáme na velmi malý plamínek a metlou na sníh vyšleháváme po malých kouskách změklé máslo, nesmí se však roztavit, má mít konzistenci husté smetany a mělo by být dohotoveno ve stejnou dobu jako štika!

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.