Rybářský rozcestník

Kapr vařený na pivu

Vařený kapr s omáčkou z piva a rybího vývaru.

3 náročnost
75 minut
+doba odležení  
  • 1000 g kapra
  • 140 g másla
  • 120 g cibule
  • 70 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml světlého piva
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra zbavíme kůže, osolíme, rozdělíme na porce, protkneme proužky slaniny a necháme asi hodinu odležet
    2. Do kastrolu dáme nadrobno nakrájenou cibuli a od každého koření asi pět kousků, přidáme porce kapra, zalijeme pivem tak, aby byla ryba zakryta a vaříme na mírném plameni do měkka
    3. Šťávu pak zahustíme jíškou z másla a mouky a povaříme ještě 15 minut, ale již bez ryby
    4. Omáčku procedíme a zalijeme jí porce ryby.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme vařené brambory.

    Poznámka

    Jiná varianta doporučuje podávat kapra dušeného v pivu bez omáčky, pouze politého rozehřátým máslem.  Příprava jíšky viz: Jíška .

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….