Rybářský rozcestník

Fašírovaná roláda ze štiky

Pomleté maso štiky spolu s cibulí, promíchané se žemlí, dochucené kořením, směs povařená ve vývaru, zamotaná do hadrového ubrousku, servírovaná nakrájená na plátky.

1 náročnost
120 minut
  • 1250 g štiky
  • 80 g cibule
  • 50 g tuku nebo másla
  • 1 l vývaru z 200 g kořenové zeleniny
  • 2 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • bobkový list
  • nové koření
  • mléko na namáčení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme a odřízneme maso
    2. Ze zeleniny a zbytků ryby a hlavy uděláme vývar
    3. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku
    4. Maso, vymačkanou žemli a cibuli semeleme, do hmoty přidáme vejce, okořeníme a vypracujeme těsto s přidáním trochy vody
    5. Vývar z kořenové zeleniny procedíme a osolíme
    6. Navlhčíme hadrový ubrousek, potřeme jej máslem, položíme na něj rybí hmotu, uděláme váleček a ubrousek svineme a vložíme do vařícího vývaru
    7. Zvolna vaříme asi 1 až 1,5 hodiny
    8. Roládu vyjmeme, sejmeme ubrousek a částečně vychladlé maso nakrájíme na plátky 1,5 cm silné a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme např. s křenovou, rajčatovou nebo řeckou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….