Rybářský rozcestník

Dušený jelec tloušť

Půlky tloušťů prošpikované slaninou, potřené česnekem, okořeněné a poprášené moukou, podušené na cibulovém základě.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g jelce tlouště
  • 100 g sádla
  • 30 g slaniny
  • 50 ml bílého vína
  • 10 ml kečupu
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Půlky očištěných ryb protkneme ve hřbetní části slaninou, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme moukou
    2. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a mimo oheň promícháme s kořením, vínem a kečupem
    3. Směs vlijeme do ohnivzdorné misky, přidáme ryby, zastříkneme vodou a dusíme asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.