Rybářský rozcestník

Candát na hříbkách

Na másle opečené porce candáta, podušené na houbách.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g candáta (okouna)
  • 300 g čerstvých hříbků
  • 150 g másla
  • rybí nebo hovězí vývar
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce ryby obalíme v mouce a prudce opečeme na části másla
    2. Plátky hříbků osolíme, okořeníme pepřem a dusíme je na másle doměkka
    3. Na podušené houby poklademe porce opečeného candáta a zbytek másla
    4. Mírně podlijeme vývarem a pokrm dusíme dalších 10 minut.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….