Rybářský rozcestník

Ryba ve vinném těstíčku

Ryba obalená v těstíčku z mouky, bílého vína a dalších ingrediencí, usmažená dozlatova podávaná s ředkvičkovým salátem.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g ryby
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1 ks citronu
  • olej na smažení
  • Na těstíčko:
  • 1 lžička soli
  • 200 ml sodovky
  • 100 ml bílého vína
  • 200 g hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • Na salát:
  • 1 ks malé salátové okurky
  • 1 ks svazku ředviček
  • 1 ks kelímek zakysané smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Omytou okurku a ředkvičky nakrájíme na malé kousky, promícháme je se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem
    2. V misce prošleháme vejce se sodovkou, bílým vínem, hladkou moukou a solí
    3. Očištěnou, omytou a osušenou rybu namočíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
    4. Podáváme s ředkvičkovým salátem, na plátky nakrájeným citronem a hlávkovým salátem.

    Doporučení

    V těstíčku můžeme také usmažit kousky kuřete nebo krevety.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.