Rybářský rozcestník

Kapr v pikantní úpravě

Porce kapra obalené v pikantní mouce, osmažené v oleji dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 60 g másla
  • polohrubá mouka
  • mletá sladká paprika
  • mletá pálivá paprika
  • snítky petrželky
  • oleje
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra potřeme po obou stranách česnekem utřeným se solí a obalíme v mouce ochucené paprikou (pálivé dáváme menší množství než sladké)
    2. Obalené ryby osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji
    3. Hotovou rybu rozdělíme na talíře, z pánve slijeme část oleje, přidáme máslo a podle chuti výpek osolíme
    4. Horkým obsahem pánve přelijeme porce ryb, zdobíme snítky petrželky.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme čerstvý chléb nebo vařené brambory, případně bramborovou kaši a sladkokyselé okurky nebo salát.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….