Rybářský rozcestník

Sumec na dunajský způsob

Vykostěné plátky masa sumce pokladené kostičkami papriky, cibule a slaniny, zamotané do tvaru závitků, spíchnuté párátky, pak upečené v troubě vyskládané v pekáči, okořeněné, obložené šalotkou a podlité bílým vínem.

2 náročnost
60 minut
Sumec na dunajský způsob
Sumec
  • 1 kg masa ze sumce
  • 200 g šalotky
  • 100 g slaniny
  • 1 dl bílého vína
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a omyté maso ze sumce zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na 1 cm silné plátky
    2. Slaninu, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme
    3. Směsí potřeme plátky sumce, stočíme do závitků a spíchneme párátky
    4. Závitky narovnáme do pekáče vymazaného máslem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, obložíme oloupanými šalotkami a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme bílým vínem, pečeme cca 45-50 minut
    5. Upečené závitky přendáme na talíře, obložíme upečenými šalotkami, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.