Na výrobu rybího leča můžeme použít sladkovodní nebo i mořské ryby. Osvědčil se sumec, vykostěné podkovy z kapra bez kůže, z mořských ryb je skvělé například klasické filé z tresky.
2 náročnost
40 minut
Rybí lečo s kuskusem
500-600 g filé z tresky (podkovy z kapra, kostky sumce ...)
4 ks rajčata
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibule
chilli omáčka
pepř
olej
sůl
Příprava
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme
Papriky nakrájíme na proužky cibuli na kostičky, filé nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, ochutíme pár kapkami chilli omáčky, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
Když je lečo hotové, přidáme kostky filé, promícháme, podusíme 2-3 minuty, aby se maso nerozpadlo.
Doporučení
Rybí lečo podáváme například s kuskusem, který ochutíme pár kapkami olivového oleje, osolíme, promícháme s petrželkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Chutný, přitom rychlý recept, který zvládne každý milovník ryb. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb, ovšem kapr, připravený podle tohoto receptu, chutná prostě skvěle.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….