Rybářský rozcestník

Kapr s křenovým zálivem

V alobalu upečené porce kapra, přelité přelivem ze sýru žervé, smetany, nastrouhaného křenu, oleje a soli.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce oleje
  • alobal
  • sůl
  • Na přeliv:
  • 180 g sýru žervé
  • 4 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce oleje
  • smetana dle chuti
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra si očistíme, osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a potřeme olejem, takto připravené porce kapra zabalíme pevně do alobalu
    2. Zabaleného kapra v alobalu položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C asi na 20 minut
    3. Mezitím si připravíme křenový přeliv rozmícháním sýru žervé se smetanou, nastrouhaným křenem, olejem a špetkou soli, hustotu přelivu si určíme samy, podle toho kolik přidáme smetany
    4. Hotové měkké porce kapra servírujeme přelité křenovým přelivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….