Rybářský rozcestník

Raci vaření s chřestem

Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut.

2 náročnost
65 minut
  • Pro 6 osob:
  • 30 ks vařených raků s kmínem
  • 300 g chřestu
  • 40 g račího másla
  • 3/10 l holandské omáčky
  • trochu zelené petržele
  • Příprava

    1. Opereme chřest a zbavíme ho vrchních slupiček (necháme jen ty nahoře u hlavičky)
    2. Seřízneme konec chřestu (dřevnatou část)
    3. Opláchneme vodou a po 6 ks svážeme dohromady
    4. Dáme vařit do vařící mírně osolené vody na 15 minut
    5. Z uvařených raků vyjmeme maso z klepítek a ocasů
    6. Uvařený (konzervovaný) chřest nakrájíme na menší kousky, vložíme je do holandské omáčky a ve vodní lázni silně prohřejeme
    7. Chřest promíchaný s omáčkou vložíme do hlubší misky a povrch ozdobíme čerstvě vařeným račím masem, pokapeme račím máslem a ozdobíme zelenou petrželí
    8. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

    Doporučení

    Příloha: Bílé pečivo.

    Poznámka

    Holandská omáčka viz: Holandská omáčka s kerblíkem.
    Recept na vařené raky s kmínem: Vaření raků s kmínem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….