Rybářský rozcestník

Marinovaný sleď se smetanou

Výborný předkrm z marinovaných sleďů.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina namáčení  
  • 4 ks sledě jikrnáče
  • 1/8 l bílého vína
  • 2 lžíce kysané smetany
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 2 ks žloutků (ze dvou vajec natvrdo uvařených)
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks cibule
  • bylinky: petrželka, libeček, kopr, bazalka apod.
  • trochu mleté sladké papriky
  • celý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Sledě namáčíme asi hodinu v mléce
    2. Do nádoby vložíme ryby s vínem a octem, případně přidáme trochu vody
    3. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a několik zrnek pepře
    4. Uvedeme do varu a necháme ryby zcela změknout, což trvá jen několik minut
    5. Vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a zalijeme omáčkou připravenou z několika lžic vývaru, kysané smetany, žloutků, hořčice, papriky, soli, vše řádně promícháme.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….