Rybářský rozcestník

Zapečená ryba se zeleninou a sýrem

Ochucené rybí filety zapečené v troubě spolu s rajčaty, žampiony, petrželkou, strouhaným sýrem a smetanou.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 4 ks filetů z mořské ryby
  • 5 ks žampionů
  • 6 ks rajčat
  • 200 g ementálu
  • 40 g másla
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1,5 dl sladké smetany
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut v chladu odležet, pak je osušíme, osolíme a opepříme
    2. Omytá rajčata a oloupané žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemno
    3. Filety urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, obložíme rajčaty, posypeme žampiony, na jemno nasekanou petrželkou, strouhaným sýrem a zalijeme smetanou
    4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapékáme dozlatova (asi 30 minut)

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.