Rybářský rozcestník

Úhoř na francouzský způsob

Špalíčky vykuchaného a z kůže staženého úhoře obalené v těstíčku, upečené v troubě doměkka.

2 náročnost
40 minut
Úhoř na francouzský způsob
  • 500 g úhoře
  • 1 ks vaječného bílku
  • 2 lžíce francouzské hořčice Dijon
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • bílé víno
  • citron
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Staženého a vykuchaného úhoře naporcujeme na 10 cm velké špalíčky, potřeme je francouzskou hořčicí
    2. Z mouky a vína uděláme těstíčko, z bílku vyšleháme sníh, který promícháme s těstíčkem
    3. V těstíčku obalíme kousky úhoře, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 20-30 minut do měkka.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s pečenými brambory, rybu zdobíme plátky citronu.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….