Rybářský rozcestník

Pečený kapr s tymiánem

Porce kapra potřené bylinkovou směsí, pokapané citronovou šťávou, posypané strouhankou, pokladené máslem a v troubě upečené dozlatova.

2 náročnost
35 minut
  • 600 g kapra (podkovy)
  • 3 lžíce másla
  • 1-2 lžíce strouhanky
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • tymián na ozdobení
  • Na bylinkovou směs:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 ks stroužku česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra dobře očistíme, opláchneme a osušíme
    2. Do misky dáme olej, oloupané, prolisované stroužky česneku, mletý pepř, na drobno nasekaný čerstvý tymián, sůl a vše dobře promícháme
    3. Připravenou směsí potřeme jednotlivé porce kapra, vložíme do suchého pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a poklademe plátky másla
    4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut)
    5. Upečenou rybu ozdobíme tymiánem a podáváme s bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….