Rybářský rozcestník

Kapr se smetanou a bílým vínem

Opečené porce kapra, polité smetanou, vínem a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečené.

2 náročnost
40 minut
+ 30 minut odležení  
  • 4 ks větších porcí kapra
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička kečupu
  • několik kapek worchesterové omáčky
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet
    2. Pak porce kapra po obou stranách opečeme na rozehřátém másle a dáme do pekáčku
    3. Smetanu smícháme s hladkou moukou a bílým vínem, přidáme kečup, worchesterskou omáčku, sůl, promícháme a vlijeme na porce kapra
    4. Dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C necháme několik minut zapékat.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….